15 Μαρ 2012

Η πολιτική ταυτότητα του ACN/AKN


O ACN/AKN εκπροσωπεί την απόπειρα να συνδεθεί η πολυμορφική αντικαπιταλιστική δράση που γίνεται από διάφορα εθνικιστικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη. Είναι λοιπόν μία οργάνωση με μια κοινή σημαία, της ελεύθερης σύγκλισης των ατόμων, ομάδων και κινημάτων, που ψάχνουν τρόπους και μέσα για να εναντιωθούν στην λογική της εκμετάλλευσης και της δικτατορίας του καπιταλιστικού συστήματος και της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.
Ο ACN/AKN δεν είναι ένα κίνημα ή κόμμα, αλλά εκπροσωπεί απλά μια προσπάθεια για ευρεία σύγκλιση των πολιτικών δράσεων σε ένα κοινό πλαίσιο αποκεντρωμένο, που έχει σαν στόχο το μοίρασμα του ίδιου πολιτικού οράματος και για αυτό δεν έχει μία δομή, μέλη, εκπροσώπους, ιεραρχίες ή αρχηγούς.

Ο ΑCΝ/ΑΚΝ δεν έχει ούτε πολιτική ατζέντα κοινή εκτός από την κοινή αναγνώριση των πέντε ακόλουθων σημείων:

1. Μια σαφής απόρριψη του καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού και της παγκοσμιοποίησης. Τα έθνη μας πρέπει να αρνηθούν όλες τις εμπορικές συμφωνίες, τους θεσμούς και τις πολιτικές που προωθούν την καταστροφική παγκοσμιοποίηση.
2. Άρνηση όλων των μορφών της λογικής εκμετάλλευσης και κυριαρχίας και απόρριψη της έννοιας του κέρδους. Η άρνηση του κομφορμισμού που επιβάλλει το καπιταλιστικό σύστημα, δια μέσου προτύπων της   ψευδοκουλτούρας (όπως έκανε και ο κομουνισμός) και η επιβολή των «κοινωνικών υποχρεώσεων» που ελέγχουν την καθημερινότητα μας. Υποστηρίζουμε την πλήρη αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων του περιβάλλοντος και όλων των έμβιων όντων.
3. Η αναγκαιότητα να διοχετεύσουμε την οργή στον ακτιβισμό και όχι στην παραίτηση. Έχουμε ανάγκη από πολιτική προπαγάνδα και δράσεις βασισμένες στην διάδοση των νέων εννοιών, στη σύγκριση των πρακτικών εναλλακτικών λύσεων για τις τρέχουσες αρνητικές οικονομικές και κοινωνικές δομές της ζωής. Να δείξουμε στα έθνη ότι η αντίσταση είναι ζωντανή και να τους δώσουμε την ελπίδα ότι ένα διαφορετικό κοινωνικοπολιτικό σύστημα είναι εφικτό.
4. Φέρνουμε πρόσκληση και όχι ανάθεση στους λαούς για να αναλάβουν δράση, δείχνοντας την μέγιστη αλληλεγγύη με δραστηριότητες διαμαρτυρίας (όπως την κατάληψη ενός εργοστασίου π.χ.) με την πολιτική ανυπακοή και την υποστήριξη διαφόρων μορφών αντίστασης, που μεγιστοποιούν το σεβασμό για την ζωή των καταπιεσμένων, αναδεικνύουν τα δικαιώματα των λαών, καθώς και τη δημιουργία εθνικών τοπικών περιοχών που θα λειτουργούν συνεργατικά και θα είναι εναλλακτικές λύσεις στα μοντέλα του παγκόσμιου καπιταλισμού.
5. Λειτουργούμε με μια φιλοσοφία η οποία έχει σαν βασικές έννοιες την πλήρη αποκέντρωση και την αυτονομία.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΛΙΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου