3 Μαρ 2012

Ίδρυση ACN/AKN

Ένα κείμενο από τους συντρόφους της Ιταλίας. Ελπίζουμε σύντομα να βρει μιμητές και στην πατρίδα μας.

ACN/AKN (Αντί – Καπιταλιστικό Δίκτυο)

Έκκληση για σύγκλιση μιας Εθνικής Αντικαπιταλιστικής Αντίστασης

Το 2012 ολόκληρη η Ευρώπη, όπως και ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν εχθρό ιδιαιτέρα απειλητικό: τον ολοκληρωτικό καπιταλισμό.
Πολλές χώρες δέχονται ήδη την καπιταλιστική επίθεση και πολλές κινδυνεύουν να υποκύψουν οριστικά.
Γνωρίζουμε πόσο σοβαρές είναι οι επιπτώσεις του, τόσο για τους λαούς όσο και για το περιβάλλον.
Οι επιπτώσεις του απάνθρωπου καπιταλισμού είναι οι ίδιες σε όλη την Ευρώπη. Οι μάστιγες όπως η απληστία, η εκμετάλλευση, η αυξανόμενη φτώχια, η μετατόπιση πληθυσμών, η ανεργία και η πολιτική διαφθορά εξαπλώνονται σε κάθε έθνος της Ευρώπης.
Δεν αφορά, όπως προπαγανδίζουν τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, για μία «περίοδο κρίσης». Είμαστε παρόντες σε μία νέα διαρθρωτική πραγματικότητα.
Γιατί ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα κυριαρχίας. Πρόκειται για ένα οικονομικοκοινωνικό σύστημα εκμετάλλευσης του άνθρωπου και του περιβάλλοντος, όπου μοναδικός σκοπός είναι το κέρδος περιορισμένων οικονομικών ολιγαρχιών (ελίτ).
Η μάχη μας ενάντια στον καπιταλισμό δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρόσφατα. Όμως σήμερα είναι ξεκάθαρο ότι είναι καιρός να ξανασκεφτούμε τις παραδοσιακές τακτικές που χρησιμοποιούμε για να αντιταχθούμε σε ένα τέτοιο παγκόσμιο δικτατορικό σύστημα εκμετάλλευσης.
Υπάρχει η αναγκαιότητα να χρησιμοποιηθεί νέα τακτική αντίστασης, με οράματα και ιδεολογικά πεδία. Και ξεπερνώντας την απομόνωση και την διαχωριστικότητα από τις διάφορες πολιτικές δυνάμεις που ήδη υπάρχουν, έχουμε κυρίως την ανάγκη να πραγματοποιήσουμε μια διεθνή σύγκλιση με ανταλλαγή ιδεολογικών και οργανωτικών πρακτικών για την ενδυνάμωση του αγώνα μας.
Για όλους αυτούς τους λόγους, οι συμμετέχοντες στην αντικαπιταλιστική εκδήλωση, που έγινε στο Μιλάνο στις 3 Δεκεμβρίου, αποφάσισαν να ιδρύσουν το άτυπο συλλογικό δίκτυο που ονομάζεται ACN/AKN. Αυτό το πολιτικό δίκτυο πληροφόρησης, με πολλές δυναμικές φωνές, μπορεί να δημιουργήσει ένα καινούργιο μοντέλο για μας και να γίνει η ένωση ή σύνδεση μεταξύ τοπικών και παγκόσμιων δυνάμεων που θα σηκώσουν στις πλάτες τους τον αγώνα κατά του καπιταλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου