14 Δεκ 2012

Το ιταλικό κίνημα CasaPound στοχεύει στις εκλογές του 2013


Οι επικεφαλής του κινήματος CasaPound, Τζανλούκα Ιανόνε, Σιμόνε ντι Στέφανο και Αντρέα Αντονίνι, στοχεύουν στις εκλογές του 2013. Για αυτό το σκοπό λοιπόν συγκεντρώνουν υπογραφές και ετοιμάζουν μια καλά μελετημένη επικοινωνιακή καμπάνια ώστε να συγκεντρώσουν περισσότερους ενδιαφερόμενους που θα στηρίξουν το κίνημα.
Στόχος οι 60.000 υπογραφές που σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία είναι το όριο ώστε να συσταθεί πολιτικό κόμμα, το οποίο οι μαυροντυμένοι φανατικοί οπαδοί ίσως φτάσουν ή ακόμα και να το ξεπεράσουν. Άλλωστε πριν λίγο καιρό είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν 25.000 υπογραφές με μια πρόταση που έθεσαν σχετικά με τη λειτουργία της υπηρεσίας είσπραξης φόρων Equitalia. Εξάλλου το κίνημα που ιδρύθηκε πριν πέντε χρόνια, διαθέτει ήδη 72 γραφεία σε όλη την Ιταλία, ενώ γίνεται λόγος για 4.000 εγγεγραμμένα μέλη, που όμως «ο αριθμός αυξάνεται διαρκώς». Μάλιστα το πιθανότερο είναι οι φασιστικές δυνάμεις στην Ιταλία, με τα διάφορα κινήματα που υπάρχουν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ενισχύσουν το CasaPound. Προς το παρόν δε σκοπεύουν να διαφημίσουν το έργο τους παρά μόνο μέσα από την ιστοσελίδα τους και τους τόπους κοινωνικής δικτύωσης, που μπορεί κανείς να διαβάσει το εξής μήνυμα:
«Αν θέλεις ένα κράτος πατέρα και έναν κυρίαρχο λαό.
Αν θέλεις ένα κράτος που θα εγγυάται το δικαίωμα στην ιδιοκτησία. Αν θέλεις ένα κράτος που θα κρατικοποιήσει τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις. Αν θέλεις Υγειονομική περίθαλψη, Εκπαίδευση, Ενέργεια και Ύδρευση να προστατεύονται και να μην ιδιωτικοποιηθούν. Αν θέλεις ένα κράτος που θα είναι Έθνος  τότε μπορείς να κάνεις μόνο ένα πράγμα. Να ψηφίσεις CasaPoundItalia στις προσεχείς εκλογές
».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου